Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange LTE tfu

MojePoleOjBoze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wybrałem internet mobilny Orange LTE Air Box 2. I jest k***a jeden problem. Nic na nim k***a nie działa. Na modemie cały zasięg, lte, wi fi jest wszystko pięknie. A jak działa? Chujnia z grzybnią. Po zrestartowaniu modemu net jest przez 2 min (który i tak działa jak d****a po całonocnej zmianie) a potem nagle zrywa. Wiecie co to za ból jak co 2 minuty macie w Lolu dc bo Orange nie potrafi ogarnąć dobrego neta? Uprzedzając pytania. Tak, pozwałem Orange. Znaczy dzwoniłem na pomoc techniczna. I co mi powiedzieli? PROBLEM NIE LEŻY PO NASZEJ STRONIE. Wychodzą z założenia że klient ma tylko płacić i nic nie dostawać w zamian. Uprzedzając inne pytania. Tak, mam zasięg LTE w mojej okolicy. Na telefonie LTE śmiga aż miło. A na pc? Chujnia k***a. I teraz pytam. Czy ma ktoś jakiś pomysł żeby ogarnać ten bubel? Zrobie wszystko żeby to działało bo umowa na 2 lata i jeśli przez tyle mam sie męczyć z tym gównem to ide jutro sie wychuśtać. Peace love and J**** Orange. 

PS. Wszelkie screeny i info techniczne podaje od ręki.

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Przecież od dawna wiadomo że plus i Orange to są ścierwa, Ja z plusa wziąłem telefon który jest warty 400 zł i muszę prezent 4 lata płacić po 50 zł miesięcznie, jebani idioci.. tylko w play najlepiej wszystko brać, każdy poleca, sam mam internet z play na telefonie i nie żałuję bo śmiga aż miło.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Przecież od dawna wiadomo że plus i Orange to są ścierwa, Ja z plusa wziąłem telefon który jest warty 400 zł i muszę prezent 4 lata płacić po 50 zł miesięcznie, jebani idioci.. tylko w play najlepiej wszystko brać, każdy poleca, sam mam internet z play na telefonie i nie żałuję bo śmiga aż miło.

Miałem wcześniej Neostrade tez od Orange i nigdy nie miałem z nia problemów. Poza tym mi chodzi o internet na PC a nie na telefon. Napisałem ze na telefonie śmiga to lte. ( od razu dodam ze chodzi mi o pakiet danych prosto z telefonu, nie wifi z modemu)

Opublikowano

Pierdolisz ja mam taki sam modem i normalnie śmiga bez przeszkód ,pewnie na jakieś biedo-wsi mieszkasz i dlatego takie problemy

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Pierdolisz ja mam taki sam modem i normalnie śmiga bez przeszkód ,pewnie na jakieś biedo-wsi mieszkasz i dlatego takie problemy

Śmieszku, jakbym mieszkał na jakiejś biedowsi to bym nie miał zasięgu. Poza tym powtarzam po raz enty ze zasięg jest na full, jest LTE.

Opublikowano

Obecnie nawet na biedowsiach jest zasięg LTE wszystkich operatorów,więc Twoja teoria z tym że nie mieszkasz na zadupiu legła w gruzach.

Skoro masz problemy z nimi-rozwiąż umowę,poszukaj dostawcy z okolic,nie z sieciówek.

Opublikowano

>2k16

>ludzie debile nadal podpisują umowy na internet z orange

>płacz w każdym zakątku internetu, że ruchają ich w dupsko bez smarowania na tym necie

Możesz spróbować kupić antenę do modemu i wyprowadzić ją na zewnątrz w kierunku najbliższej anteny. Najlepiej jednak zerwać umowę i wziąć z play/cyfrowego polsatu(ten łapie straszne pingi przy odpalaniu yt).

Opublikowano

Ludzie zawsze będą jebani przez orange bo o kurde jestem januszem biznesu to bede miau internecik super i rachuneczki mniejsze czy co tam oni oferują. Orange to największe g****o jakie może być. Plus ma dobre oferty sms i dzwonienie, internet drogi w h*j, play 45 zł nielimitowany lte przez miesiąc w kom, lap, pc gdzie chcesz i smsy po 5 groszy coś koło tego a dzwonienie też supcio. Jak chcesz mieć internet nie od play to bierz vectre netie czy co tam jest

Opublikowano

Ludzie zawsze będą jebani przez orange bo o kurde jestem januszem biznesu to bede miau internecik super i rachuneczki mniejsze czy co tam oni oferują. Orange to największe g****o jakie może być. Plus ma dobre oferty sms i dzwonienie, internet drogi w h*j, play 45 zł nielimitowany lte przez miesiąc w kom, lap, pc gdzie chcesz i smsy po 5 groszy coś koło tego a dzwonienie też supcio. Jak chcesz mieć internet nie od play to bierz vectre netie czy co tam jest

Przetestowałem wszystkich ISP w mojej miejscowości co do LTE (jedynej u mnie opcji) i u mnie:

Orange > Play > Plus > T-Mobile

Gdzie za Orange płace najmniej ze wszystkich, mam 2x szybszy Internet, niż z Play.

Orange ma masę fatalnych opinii, więc przy wybieraniu sam podpisywałem umowę przez Internet, żeby móc zrezygnować, okazuje się

że to była najlepsza opcja i używam już kilka miesięcy bez zarzutu.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie oczekuj od internetu mobilnego ŻADNEJ stabilności.

To jest internet do sprawdzenia meila i wejscia na fejsbuka a nie do czegokolwiek innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...